varg

Det är väldigt stor diskussion nu om vargen, och ännu mer blir det. Igår lyckades vargarna på Skånes djurpark rymma ut ur sin inhängnad och in till deras grannar kronhjortarna, och dödade en av dem. Alla vargar (15 st) dödades. Har man inte hört talas om bedövningspilar? Det får vargarna att sussa i några timmar och ger tid till att laga/förbättra inhängnaden. Djur hör inte hemma i bur, och det bevisas ju här. Och vilka idioter sätter hjortar i närheten av vargar!? Kom igen!


Vargjakten är även den helt dum i huvet. Klarar man inte att leva nära ett vargrevir, så flytta för fan. Vad har vi för rätt att kontrollera hur många vargar det ska finnas? Det finns uppskattningsvis 250 vargar och 9 000 000 människor... Men det är ju vargarna som är för många ja... 
Och varför finns denna extrema oberättigade rädsla för vargar? I Sverige har ingen människa dödast av varg sedan tidigt 1800-tal! Jag menar.. t ex så finns det ca 3000 björnar som dessutom är farligare för oss än vargen. Helt patetiskt! Vi är inga världspoliser som ska kontollera hur många det finns av varje art, det sköter naturen själv och har alltid gjort.


Kommentarer
jonte

Bra att du bloggar om sånt som är vettigt. :) du är söt



2010-01-12 @ 12:31:43




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback