alla gillar brudar

Gårdagen var riktigt trevlig :) Härliga brudar, mycket skratt och även en del tårar kom fram. Kul att Emma kom också, var ju bara ett halvår sedan sist.. haha ;) Tänkte lägga upp lite bilder nu, och sedan slänga mig i duschen. Hann inte ta många bilder innan kameran dog tyvärr.

Ikväll blir det middag med fina flickor och sedan får vi se vad som händer :D


bye bye baby

Har varit på stan idag och shoppat lite, och sedan tillverkat lite smycken. Nu måste jag kila och käka och göra mig iordning inför ikväll. Det är nämligen så att min fina vän Jonna ska flytta till Irland som au pair. Så ikväll blir det avskedsfest för henne, och antagligen sista gången vi ses på ett helt halvår :( Kommer sakna henne som tusan!



jontepontepö

Sitter och pillrar med kameran medan jag väntar på att Jonte ska komma hit. Vi var och åt middag på matcompaniet förut idag :) Mysigt! Åt mozzarella sticks till förrätt, och sedan pizza. Mycket trevligt, men sedan övergav han mig för sina vänner ;) Nu vill jag kramas, så jag hoppas han kommer hit snart.

 


mysjul

Har inte orkat uppdatera på ett tag nu, men har i alla fall haft en superbra jul :) Mysigt och inte alls stressigt som det ofta brukar bli. Fått jättefina klappar också :) Mest av allt gillar jag harry potter order of the fenix som jag fick till wii. Älskar de spelen, så jävla roliga! Harry potter och dead or alive är nog mina favvo tv-spel. Sedan kommer sagan om tredje tidsåldern och prince of persia. Men julklappar... fick några mysiga koftor och christina aguilera by night (LOVE IT!). Sedan lite andra små saker :) Har bara myst med familjen i julhelgen och ätit god mat. Igår så var jag med tjejerna och käkade lite mat och snackade, innan de skulle ut (jonna, jossan) och rosanna skulle jobba :) Jag kände inte för att gå ut, men ville ändå träffa tjejerna lite grann. Sedan drog jag hem och spelade wii :P


Idag har jag köpt en kamera :))))))))))))))))) JAG ÄLSKAR DEN! Har en liten skärm där fram så man kan se när man knäpper på sig själv eller med andra. Sedan har den en stor touchskärm bak.  Och väldigt fina bilder blev det med den :) är supernöjd!


christmas time

Sitter och kollar på kalle nu! :D Nu är det verkligen jul, och jag har för en gång skull väldigt mycket julkänsla. Känns väldigt mysigt :) Vi ska alldeles strax fara till min faster för att fira jul. Har öppnat några julklappar nu på dagen, så öppnar vi resten ikväll när vi kommer hem. Fick världens finaste present (ok, enligt mig då) av jonathan. Bootleg-version av Almost famous!!!!! För er som inte vet det så är det en av mina absoluta favoritfilmer, har sett den hur många gånger som helst och blir aldrig less på den. Det var i alla fall två diskar med extramaterial, borttagna scener och mycket mera. Även en skiva med bandet stillwater, från filmen.
ÅH! I LOVE IT!




Jag har också fått påslakan och ett harry potter-spel till wii! Älskar harry potter spelen! :D
Har hunnit träffa morfar och hans fru imorse och även jonathan en liten stund. Nä, nu ska jag kolla klart på ferdinand och sedan far vi och äter massa god julmat och bara myser!


JUL!

Ikväll har jag suttit uppe och spelat bingolotto. Men jag vann inget.. satsade på en bil ju! Sedan klädde vi granen, och har kollat lite på love acually, den filmen är så himla mysig!! :D Riktigt julig. Nu ska jag gå och sova och invänta en mysig julafton :)


dan före dopparedan

Tänkte lägga ut lite julvideor för att skänka lite julstämning.

Först ut: MR. HANKEY THE CHRISTMAS POO!! :D






Och sedan lite the darkness såklart :)


another christmas

Igår när jag  kom hem började mamma ställa fram tomtarna, och allt annat julpynt. Hon ställer fram dem ganska sent tycker jag men.. I alla fall, i köket och vardagsrummet står just nu 83 tomtar. Min mamma gillar tomtar! hihi.

Jag har nyss slagit in lite julklappar och väntar på att tiden ska gå så att jag ska åka och jobba. VILL INTE :( Hade annat planerat.. men måste man så måste man.




En bråkdel av alla söta tomtar!

avatar

Idag när vi var i umeå så passade vi på att gå på 3D-visningen av avatar. Jag vill inte ens försöka förklara hur bra  och underbar den var, för allt jag säger skulle vara en underdrift. Jag har inga ord som kan förklara dess storhet! Helt enkelt den bästa film jag någonsin sett. 


kanonbra helg

Har haft en helt perfekt helg! Har bott på ett superfint och coolt hotell. Ett gammalt fängelse från 1800-talet som renoverats. Dock blev vi lite besvikna över att vi inte fick uppleva något spöke. För det borde väl finnas!? Hihi! Jättemysigt i alla fall. Vi gick på Allstar och åt en supergod trerättersmiddag. Trevlig personal och superfina lokaler. Och så hade dom sanslöst goda popcorn.

Sedan så gick vi och tog oss någon öl innan konserten. Var inga problem att komma in, de kollade inte ens leg. Var jättemycket folk där! I rummet där baren fanns gick det helt seriöst inte att komma fram. Jävligt indie ställe var det.. kände sig lite missanpassad. DJn spelade bara sån musik, och så hade typ alla killar skjorta med cardigan på, och alla tjejer en såndär knut på huvet, och konstiga kläder. Haha. Nämen.. ni kanske fattar :P Industri royal var i alla fall skitbra, sångaren var full som en kastrull :D Alla bara stod och dansade och sjöng med, riktigt kul!


awesome

Kvällen har varit jättekul, som vanligt! :D Har alltid så jävla roligt med tjejerna alltså, det slår aldrig fel. Vi är klockrena tillsammans! Var hemma hos monica och spelade massa olika buzz junior spel, drack vin, dansade, och lekte massa roliga lekar! Sedan bar det av till olles, där medelåldern var väldigt hög... Men såklart hade vi kul ändå, hihi. Var mest på dansgolvet hela kvällen!


Nu ska jag sova, jonathan lär väl komma någon gång inatt vid 4-5tiden kanske. Han har haft spelning i Luleå (?). Imorgon bär det ju då av till Ume. Vi ska bo på ett jättefint hotell, ett gammalt fängelse som byggts om. Haha, tanten jag pratade med på telefon när jag bokade var supergullig. Och så ba; Vi har ingen bemanning på helgerna, utan här är portkoden, blabla. På receptionen lägger jag ett kuvert med nyckeln, och frukosten hittar ni i köket på en bricka. Hahahha. Vi ska alltså bo ensamma där!?! Ingen personal alls! Kanske någon gäst till? :P Men det verkade vara väldigt många lediga rum så.. haha. Kul ska det bli i alla fall :D


friday

Idag är det fredag, alltså är helgen här. Det kommer bli en grym helg tror jag. Ikväll så är det utgång med mina brudar som gäller och imorgon så bär det av till Umeå. Vi ska se industri royal, ett powerpopband. Är dock inte helt säker på att vi kommer in, då det är 20 som gäller på Scharinska. Men vi ser väl :D Annars går vi och kollar på Invasionen (VI är jag och jonte förresten).

HEY! HO! LETS GO!



lillördag

Igår var en riktigt bra dag. Hade min sista lektion för terminen, vilket alltså betyder att jag har jullov nu :D Har lov fram till jag har tenta den 14/1. Så jag har lov typ en månad. Helvärt!!

Igårkväll så drog vi oss till Jonna som fyllde år i förrgår och firade henne, drack lite gott och snacka skit. Min födelsedagspresent till henne var ett snyggt armband med kedjor som verkade väldigt uppskattat :)) Sedan gick vi och satte oss på public, och sen vidare till olles. Hade riktigt roligt! Vi fick ju till och med en flarra vin av trubaduren :D Dansade, snackade och hade grymt kul med brudarna. You're the best :D

jippie

Klarade eximinationen idag :D yey!
Nu sitter jag och pussar på min kille och alldeles strax ska vi fara på filmstudio U och kolla på filmen freaks :)


tradera for the win

Köpte ju lite grejer förra veckan på tradera, tänkte visa vad:



En rosett i spets som man har i håret. Tyckte den var sjukt söt :)


Ett tygmärke med kiss army som jag troligen kommer att sätta på min skinnpaj. FETT NICE



Sen har jag lite andra saker jag är sugen på också.
Men jag vet inte om min ekonomi tillåter det just nu.. :P


happy day

Idag så har jag inte gjort allt för mycket, men varit på väldigt bra humör :P Gick och tog en fika med Sofia, det var allt för länge sedan vi sågs. Väldigt trevligt hade vi i alla fall :) Sedan for jag hem med familjen och gjorde mig lite mat. Har även kollat på ullared, haha, jag ÄLSKAR tanterna. Dom är så jävla go :D


Nä, nu måste jag nog sova. Har eximination i massage imorgon ju!!!! Börjar bli nervös.. fast jag tror att det kommer gå bra. Men man vet ju aldrig :)

Hoppas ni har haft en bra dag! Kram på er!

pojkvänshelg!

I helgen så har jag varit med min kära pojkvän! For hem till honom igår, och för att vara ärlig minns jag inte när jag var där sist. Haha, har aldrig tid då jag jobbar typ varje helg och så. Men det var mysigt! Vi for ut till bruksgodset i banafjäl där det var julmarknad. Det är så himla mysigt där :D Vi drack glögg och gick runt och kollade på allt hantverk och sånt, hihi. Sedan har vi bara myst hemma hos honom. Härlig helg!


I fredags var det UF-mässa där jonte ställde ut med sitt företag (dom har gjort en tidning), och dom vann 2:a pris. Inte dåligt att vara näst bäst av 48 företag. Blir så stolt, haha :D


how awesome?

Sitter och kikar lite på tradera och kom över något märkligt.
Sökte på rock bland kläder. På herrkläder står det 666 (antal auktioner alltså).
Slump? I don't think so!!!!!!


jul, jul, jul

Idag får man öppna lucka 10 (!!!) i chokladkalendern. Tänk, nu är det bara två veckor kvar till självaste julafton. Jag började längta lite igår, då vi drack glögg och kollade på när rudolf kokar knäck och stjäl gran! Det är så mysig stämning och så får man äta gott och bara mysa :D Nä, nu längtar jag faktiskt till julen!


brev

Åhå! Kolla vad mycket post jag fick idag :D
Tycker det är skitkul att öppna brev! Lite grejer från tradera var det, och lite roliga saker från djurens rätt. Kom nyss hem från massagelektion så jag har som inte hunnit kolla igenom än. Har eximination i massage på tisdag!!! Shit pommes


across the universe

Kom nyss hem från skolan. Har haft en "dugga", som en tenta, fast inte på riktigt :P hehe. Det gick ganska bra tycker jag. Men nu så är jag hemma och sitter och lyssnar på soundtrack till Across the universe. Vad är det då? Jo det är en svinigt bra film som jag såg på folkan förra veckan. Peace, love and rock n roll handlar den om ungefär :D Bara beatles-låtar som soundtrack, fast sjungs av skådespelarna då. Tror att Paul McCartney var med och gjorde den. Skitbra film i alla fall!




Supersnygga Evan Rachel Wood är ju med i filmen också... :D
Hon  spelar även "the queen" i true blood. Men ni kanske minns henne från filmen tretton? Fjortisfilmen där dom tar droger och snattar och sånt :P



Tretton!


djurförsök i sverige

I Linköping skärs hälsenan av på råttors bakben. Två dagar därefter hängs råttan upp i svansen så att den bara kan stödja mot burgolvet med framben och framkropp. Så ska den hänga tills den dödas efter 14 dagar. Försöken görs för att studera läkning av senor.


I Lund används 600 möss i försök vid Lunds universitet. Syftet med försöken är att klargöra huruvida passiv cigarettrökning påverkar ryggmärgens reflexkretsar. Trots all kunskap som finns om rökningens skadliga effekter för hälsan fortsätter djurförsöken.


I Göteborg vill man undersöka impulsivt beteende, och det gör en djurförsökare vid Göteborgs universitet genom att göra 1 200 råttor törstiga och sedan utsätta dem för elektriska stötar när de försöker dricka.


Och i Stockholm gör man grundforskning om mitokondrier (en typ av organeller i en cell) genom att tvinga genmanipulerade möss att springa på löpband och ge dem elektriska stötar om de inte vill springa.


Jag får ont i magen av att läsa detta.
Tänk er smärtan och paniken de måsta känna - varje dag.
Information från djurens rätts blogg.


girlsnight

Ikväll så har vi haft girlsnight här hemma hos mig, som vi har varannan vecka. Jag bjöd på mat och efterrätt :) Sedan kollade vi på några avsnitt av älskade Sunes jul. Haha åh, så jävla roligt! Glögg hann vi också dricka. Det blev en roséglögg. Riktig god var den vill jag lova, nästan lite godare än vanlig glögg tycker jag. Den finns att köpa på ICA, från märket tindra. Mums! :)

Igår så kom Rosanna hit och vi fikade, kollade på tv och snackade en massa. Väldigt trevlig, länge sen vi var med varandra, bara vi två. Fullt upp hela tiden känns det som :P På kvällen åkte jag och jonte på folkan som vanligt. Napoleon Dynamite var det som visades :D SÅ KUL!!!!! Tycker att fler borde gå på filmstudion faktiskt. Jag menar, det är ju ändå gratis, och så är det bra att stödja den lilla kultur som finns här i Ö-vik. Den 22 december så blir det julmaraton i alla fall :D mysfaktor 10! Hihi. Allt är visst inte bestämt, men jag hör av mig när jag vet mer, så kanske någon av er har tid att komma. Jag rekommenderar det starkt i alla fall. Gratis är ju gott :D


rest in peace

Hann inte uppdatera igår, så detta är ett lite försenat inlägg. Igår var det 5 år sedan Dimebag Darrell blev mördad. Gitarrist i Pantera och Damageplan. Tänkte att lägga upp mina favorithyllningsvideor gårdagen till ära.

Här är ett av mina favoritband som spelar en grymt vacker låt av Lynyrd Skynyrd, och håller ett fint tal till Dimebag. Man kan inte låta bli att bli rörd.


Nästa video kan man inte lägga på bloggen. Men jag tycker ni borde titta på den ändå. Det är en låt av Zakk Wylde, med BLS. Zakk var en av Dimebags bästa vänner och slog sönder en butik med ett basebollträ när han fick höra att Dimebag blivit skjuten. Detta är en av de vackraste låtarna jag vet, och inte som såndär melissa horn-skit.






Döda bör man

Det är Jägareförbundets policy att om två eller tre jakthundar dödas av en varg inom ett visst område eller inom en viss tidsrym så ska de "skadegörande individerna" (alltså vargarna) "plockas bort" (alltså skjutas).

Två eller tre jakthundar. Som dödas av skadegörande individer.
Under årets älgjakt skjuts ca 80 000 älgar.


Är inte människan som skjuter en älg också en skadegörande individ? Varför ska inte en människa som skjuter två eller tre älgar dödas? Jag är inte mer värd än en älg, varg eller någon annan levande varelse. Inte ni som läser detta heller. Världen är så jävla konstig. Och orättvis. Varför ska vi bestämma vilka som ska dö och inte? The circle of life beskrivs bra i världens bästa film, Lejonkungen. Jägareförbundet borde titta på den.

sömntuta

Idag vaknade jag 12.28. HAHA!
Jag sitter fortfarande i min mysiga morgonrock och har nyss kollat på glee och the office. Nu måste jag gå och duscha och sedan skjutsa min mamma på nån middag eller vad det var :)


Någon månad gammal bild.

sooooooova

Just ja, jag skulle sova... Haha. Uppgiften är nu inlämnad i alla fall. Jävla kroppsmedvetandeträning. FU! Tråkigaste och meningslösaste som finns.


Har hunnit sitta och kika på tradera lite också. Och det är sant som min traderoholic till pojkvän säger; man hittar alltid något på tradera. Haha, flera nice grejer har jag på gång i alla fall :) Ni får se när jag "vinner" dem. För det ska jag göra!








Nu ska jag spela harpan och sedan sova. Jag lägger nämnligen alltid patiens innan jag ska sova. Får mig att slappna av, hehe. Anna ♥ patiens = sant! haha lame va? :))))

sleepy sunday

Idag har jag jobbat, vilket var rena döden. Enda gången jag hann sitta ned var då jag åt frukost, innan gallerian öppnade. Fick sjukt ont i benen och ryggen av att stå hela dagen. Men jag tjänade ju några slantar i alla fall :) Efter jobbet hämtade jonathan och hans föräldrar upp mig, så drog vi på matcompaniet. Hans bror med flickvän var också där :) Anledningen till denna middag var att fira Finlands självständighetsdag, som inföll på detta datum för en himla massa år sedan. Vi åt trerätters! :D Mumsigt var det, och så hade vi en himla rolig servitris, haha åh, Anna är för rolig hon. Vi hade i alla fall väldigt trevligt :)


Nu sitter jag här med en inlämningsuppgift som suger getballe, och borde egentligen gå och lägga mig.

myslördag

Har nyss käkat, och nu sitter jag och kollar på "God Jul, Madagaskar". Hihi. Jag har varit och hyrt nightmare before christmas och polarexpressen, så jag ska se dem ikväll och ha en liten myskväll :D

Igår var det ju middag på Olles, något taco-aktigt. Jag fick supergod quornfilé i pitabröd, med strips och lite olika såser. Skitgott! Sedan sjöngs lite fyllesånger och så :) Någon mumsig brownie blev det tilll efterrätt också. Helvärt! Efter maten så drog jag till Monica, där tjejerna var :) Vi drack vin körde singstar och buzz. Supersköna brudar :) Efter det drog vi till Olles (igen) där vi stannade hela kvällen. Lite för mycket douchbags, men annars en trevlig kväll :D




äntligen fredag

Nyss hemkommen från skolan, och ikväll så blir det middag på olles, med studentföreningen. Tvårätter, 50:-!!! Lätt värt. Och så brukar vi har specialpris på alkohol. Mer värt. Sedan får vi se vad som händer, om man stannar kvar och festar där, eller festar på annat håll :)

Ha en bra kväll :D


Tina lagar gris


Mat-Tina vet vad hon snackar om ;)
Detta är anledningen till mitt nyårslöfte: Sluta äta fläskkött! Vill bli veg, men jag tycker det är svårt när man bor hemma, och föräldrarna tycker att det är helt knäppt att vara vegetarian och vill inte laga veg-mat åt en. Nä, jag kör en mjukstart! Dock brukar jag äta vegetariskt någon gång i veckan ändå. Det tycker jag att alla borde göra :)

tina nordströms griskampanj from griskampanj on Vimeo.